måndag, november 17, 2008

det här är INTE en inredningstipsblogg!!!


men ja undrar så om det är ok att kvinna målar ett gammalt otidsenligt mossigt
skrivbord hon fått av sin farfar i rööödaste mörkerröööda?
- för att hon hataaarrrr brunt?
o så fnurrar jag febrilt på hur jag ska få ihop en likadan av samma slag blandfärg
igen eftersom den jag gjort av slattar INTE kommer o räcka?
vidare undrar skulle gärna vilja veta varrrförrrr honn satt Roy Orbisson´s
California Blue på reapeat???
o så är honn väldigt fundersam varför honn med liiivet som insats ställer sig
på en stol honn satt ovanpååå en pall för o nåååå kontakten i taket så denn
vitamånljusglittrigastjärneblommlamphelvet ska lyyysa?

Tips nånn?

Andra bloggar om: ,

18 kommentarer:

Peace in mind sa...

Men såklart ska du måla, jag köpte två gamla bord av en gubbe som orerade om den fina bruna orginalmålningen. Men nä tack, den går bort, så måla du! Med det lilla du har men spar en smul så färgmänskorna (jag brukar gå dit till Södertorg, vad heter den nu?) kan knäcka färgkoden. Och låten jag men den är ju en klassiker, helt odödlig ju. Och de e du me, som vågar livet på en pall på en stol för Rustaskrället...

Hoppas min gud att du står på bena fortfarande, för allt annat vore så trist, stjärnan ska lysa så där starkt. Alltid! Gonatt skatt.

stella sweden sa...

Pimmpimm (nu har du fått fyra mmmm som en present bara) denn affärn har flyttat till skarphäll o jag veeet va denn heter men har som du drabbats av temporäääry senilitet! Spar en slatt för nu ska alla fuuula möbler få sig en strykning...o tror ja fixar o blanda själv...
Jodajoda..ja står på bena...men de va nära ett tag...o ljufliga rustamonstret lyser ikapp me mi!

Natt Skatt!

Lotta sa...

Du verkar ju klara d mesta med bravur ! Helrätt å strunta i originalfärgen å måla efter eget huvud ba :)

stella sweden sa...

- bra kvinna reder sitt eget bo eller va de nu hette...fnurade bara på va farfar skulle tänka...skull hann vända sig i sinn grav? Näää...för hann stod alltid i fönstret o log me hela kroppen när ja o min brorsa kom på besök...så de är nog ok!

peter pc carlsson sa...

1. Du gör vad du vill med dina grejer vem du än har fått dem av. Ja så länge du inte kastar skrivbordet på någon förståss.

2. Det är kört att få samma färg igen om du blandar själv, bara att måla om allt igen.

3. Tja Roy Orinsson påminner dig om en gammal kärlek och det var när du kände dig uppe i det blå som du till slut såg rött av din farfars gamla bruna skrivbord.

4. Vad vore ett liv utan vitamånljusglittrigastjärneblommlamphelvet som lyser?

stella sweden sa...

En lista Peter o bocka av..joootack!

ett...får ja int slänga denn på nånn alls?
två...näää ja lovar..ja är specialist på de också för ja har ögon o se me öron o lyssna med för färgburkarna talking to me!

tre...kanske de?

fyra...joo efter sååå mycke jobb vart de en belöning...för de är ja värd...

LordParzifal sa...

Hahahahaha nä jag har inga förslag bara skrattårar
behövde det efter att ha däckat 6 timmar då jag tog ut mig totalt beskrivande trubadur-ölivet på ditt kära Gotland!

Men skämt åsido, vissa gamla bord har en fin yta även om den har sprickor om ditt inte hade det så gör det väl inget. Så länge det inte är GIII-tiden och 1790-tal, *mitt område* jag har sett klantarslen måla gamla vita GIII stolar gula i modern tid, bortsett från "äntligen hemma" kladdutseendet så sjunker värdet från 5,000 per stol till nada!
Men måla på du hehe
=P

Be well,
LPWJ

Fröken Reko sa...

Det där med färgen är helt ok! :-)

Long time no see, jag kommer fortsätta vara dålig på att blogga på StockCityGirl-bloggen, kommer satsa mer på den här ett tag...

Hoppas vi ses!

Maria sa...

Jajjamensan det kan du fethajja att du kan! Jag är också inne på röda lackskåp a'la chinoise! Är inne på Bazar och dräääglar lite nu och då för att hämta inspiration... tänkte också kladda på lite svart och guld på väl valda ställen i stora runda ringar... så där a'la chinoise du vet!!!

Checka läget här: http://www.baazar.se/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=2_11&products_id=482

Maria sa...

... just ja... själv lyssnade jag på Only the lonely med ovan nämnda Roy innan jag kröp iväg till jobbet imorse! puss för det!

stella sweden sa...

Lordparzifal gråååååt inga tåååårar mer för miiiiin skull!!!
eller...
förlamad och blind fann jag att inga utvägar fanns så gråt gråt så länge du vill .....
jag offrade svett och tårar för att finna vägen dit ...till den mörkröööda färgen...

...på möbeln från Gustav VI Adolfs tid o jag är säker på att frugan hanns Louise Mountbatten, inte heller misstycker att där FINNS patina som målas över...

stella sweden sa...

Fröken Reko nyyy blogg?
Long time no seen
Are you still the deep nights queen??

;)

stella sweden sa...

Maria söt som en bollsvängsmarrrräng! Jag har vart o dregla där nu o jag fethajjar att de är ok...nu har ja fått så mycket backupp från mina fans (härrkel...fick en hårboll i halsen när ja putsade pälsen)så nu kör jag så de RYKER, (visserligen hade jag redan börjat men de skadar int o få litt medhåll...det är stärkande för själen...joda!)

Roy är stärkande hann med!

O så även du!

Puss!

Anonym sa...

Snyggt, jag gillar "att våga" och "att göra" om du förstår var jag menar.
Beträffande din kusin Monica B. Jag har en mycket speciell relation till Monica B - men helt påhittad och möjligen framfusig men (vad jag hoppas) försvarbar (i sitt oskyldiga sammanhang). Monica hade en viktig roll som inspirationskälla till blandning av verklighet och fiktion som jag kokade ihop i somras :) Sedan fick hon hjälpa mig att knyta samman torparberättelsen nyligen!

Anonym sa...

Jättesnygg röd färg!!! Den vill jag också ha på en byrå eller ett skåp eller nå't!

stella sweden sa...

Gubben...jag har också en väääldigt speciell relation till min Kusin Monica B...hon finns ju på riktigt (men heter ju något annat) o har figurerat på bloggen med inlägg o kommentarer efter inläggen på den rosaskitmobilen sen jag började blogga för nått år sen tror jag de va...jooo hon är en räddare i nöden o sååå vacker!

O så kommer hon ju från Italien!

Dina fiktioner är spännande efts man inte veeet om de är på riktigt eller int...det blir ett fyrverkeri av tankar som sprudlar likt lavasprutt!

Ha de!

Prudie...då får du köpa hem färg o börja blanda o jag looovar dig att du kommer att använda flertalet av svordomar som någonsinn funnits...kanske rent av hitta på nya för att de gamla inte räcker till?
;)

Matilda sa...

Om du har ett färgprov hur du vill ha det så kan du ta med det in till en färgaffär. vissa har sådana scanrar som tar fram just den kulören du vill ha.
Dessvärre har vi inte det där jag jobbar, där står vi med ncs-kartan och luskar ut vilken nyans det ska vara

lycka till!

stella sweden sa...

Tack Matilda...jag testar själv först o skulle det inte bli samma kulööör så gör de int så mycket för då blir de sista lagret som en lasering o det ser ju mer levande ut...hatarrr döda möbler...

Vart jobbar durå?
;)