torsdag, juni 05, 2008

the winner takes it ååååål?

Sååååå söööööt!


...en kväll för ett år sedan låg jag i det faaarliga havet med en sjuttio meter kooolmörkt vatten under mig i en läckande ytbärgardräkt, som det svartaste av svarta mot det rödaste av röda....jag sååååg helikoptern med sitt sökarljus svepa över havsytan lååångt borta....såg även räddningsbåten som jag hoppat ifrån...och några sjungande lockande sjömän (den manliga motsvarigheten mot jungfrur) med gröööna fiskstjärtar som poppade upp och ropade hej hej kom med oss ner...jag väste åt dom att dra...la mig på rygg för att få flytkraft på huvudet och fötterna så att jag hamnade som ett V i vattnet...låg där och tänkte...snart sjunker jag om jag inte drar i utlösningsknappen till flytvästen...men fan inte...ville inte fega ur...och sååååå....pötsligt badar jag i ljus...helikoptern har fått syn på mina reflexer och hovrar, hovrar o hooovrar rakt ovanför mig...det blir ett inferno av skummande upprört vatten runt mig...jag kommer ihåg att sluta andas för ett tag o så känner jag greppet om mig....en man tar tag i mig, doppar ner mig under vattenytan för att få på mig selen o sen bär det bara uppåt uppåt uppåt....vi flyger i luften...snurrar snurrar snurrar o så dras jag av starka armar in i den stooora durrande fågeln....

(Det kunde ha varit på riktigt men det här var en övning och ingen visste att dräkten läckte, men numer vinschar vi enbart från flottar, för inte fan vill en sjöräddare slash ytbärgarkvinna dööööö under en övning! Noooo! Noooo! Men liiite rädd var jag! Jooo!)

Andra bloggar om: , , ,


8 kommentarer:

Anonym sa...

Lite rädd? Jag skulle ha varit skiträdd!
Fint jobb ni gör! Får ni betalt eller är det på frivillig basis?

/Patrik

stella sweden sa...

Patrik - jag vaaar skiiträdd...men ville väl inte erkänna det!
Naj, vi får inget betalt, det är ett obetalt intresse av sjöen, båtar och att göra en insats bara...

Anonym sa...

Om man varit frivillig scout så räknas väl det?
;D

/Patrik

stella sweden sa...

Patrik! Skärp di! Allt man gör för andra o sig själv räknas i himmelen! Heerrrran sitter där o räknar, plussar o minusar! Om du så bara undvikit att trampa på en svartmyra så RÄKNAS det!

Amen!

(ironi med en MASSA omtanke)

Miss Upsey Daisy sa...

Du ÄR den coolaste bloggaren jag känner... målar och fixar... hjälper folk i sjönöd.

Jag menar. Vad slår det hela? Det kan väl knappast finnas något kan det?

stella sweden sa...

Missupseydaisy - Jag knixar med knäna som en gammal fröken, lägger mig platt på marken o svimmar av att du tycker jag är cooool! Tack tack tack!

Matilda sa...

Oj oj, vilken drama queen! Och vilken anekdot att berätta på släktmiddagarna! (om man nu ska hitta något positivt - och du fick ju åka helikopter!)

stella sweden sa...

Matilda - jaaa...sick vilken dramaqueen!
Men det är min vardag...att ligga i vatten o läcka...