måndag, februari 02, 2009

någon som vill åka bååååt?

(jo jag vet att ni sett bilden förut men nu finns där förklaringar!)

- tutiluren alla som jobbar eller är med i någon grupp som skulle vilja ha lite roligt några timmar? SKEPPOHOJOJOJJ! Listen very carefully för nu BORDE väl de flesta som har följt min blogg fattat att jag är med som besättningskvinna i SSRS som då betyder Sjöräddningen? Det är vi som på vår lediga tid helt frivilligt och obetalt åker iväg mitt i natta om så krävs och hjälper båtar SAMT människor i nöd det är vi som helt frivilligt hoppar i iskallt vatten om så skulle behövas för att vi älskar att vara på sjön! BUT we neeeed more MONEY! Because vi håller igång genom donationer från företag samt privatpersoner U stiftelser...det är oftast de som fått hjälp av oss som donerar en summa eller helt enkelt går med som stödmedlem eller inhandlar ett paket som kallas Trossen vilket kostar ca 500 spänn och kostar det absolut inget att bli bogserad över halva östersjön ifall ni skulle KLANTA er och få soppatorsk eller har åkt VILSE...kanske råkat ut för dåligt väder U fått en mast avbruten eller glömt rensa motorn innan ni drar iväg på vårkanten och ligger där U guppar utan att komma någon vart? HALLELUJAH! Idag är jag SÅÅÅ uppspelt för jag har varit med och kört vår lilla båt Rosa när Gotlandsfärjan det STOORA monstret skulle ha sin sedvanliga hoppaiflotteövning där personalen får åka i en tjugo meter lång SLIDE (tubstrumpa) och skulle något hända så finns vi där...vi bogserar sedan in flottarna som är megastora till kaj för de ska lyftas upp med lyftkran och forslas iväg för att åter packas...vi får betalt för att vi hjälper till...även vi frivilliga får varsin båtbiljett! GENERÖST!!! Det kostar Gotlandbolaget 150TUSEN att genomföra övningen som tar ca nittio minuter...jeesuz...men det handlar om liv så det får väl gå...MEN...företag och grupper är välkommna att kontakta vilken sjöräddningsstation som helst (tror jag) för att få uppleva lite båtåkning, se en film om vår verksamhet, prova på att bada i våra dräkter, sitta i flotte och bli räddad, genomgå en liten kurs i livräddning (jag brukar då ibland prata..blablablaaaaa etc U visa HUR man gör)...man kan få fika och något gott till...vi brukar även ha olika stationer där man får prova på allehanda grejer som att försöka knåpa ihop en bår, spjäla någons ben, kast med stor boj runt liten tunna etc...KUUUUL helt enkelt! På det sättet får vi också in pengar för så klart KOSTAR det en slant men det brukar företaget betala, det är avdragsgillt för det hamnar väl under FRISKVÅRD?

over and out!

Andra bloggar om: ,


16 kommentarer:

Baronessan sa...

Jag vill åka båt! Jag vill bli räddad! I vanliga fall så behöver jag sällan bli räddad eftersom jag aldrig åker båt. Utom då jag åker iväg till Åland förståss. I mitt förra liv fanns det båt. Då hade jag en båt-gubbe. Nuvarande gubbe är inte riktigt vattentät tror jag. Han har ingen förkärlek för båtar. Vi hade en liten plastbåt med utombordare för ett par år sedan som låg på land för det mesta.
Du ser helt fantastisk ut på den båten! Ett verkligt kuttersmycke... :)

Peace in mind sa...

Jag vill också åka med, om du lovar att assistera...och jag betalar min biljett helt själv! Du äär en stjärna av guld, helt enkelt!

Alfahannen sa...

Ja har haft en LITEN båt, men det var när när ja var en unge, men du har en STOR en, som du kan ratta över oceanen...helt själv ! Fantastiskt du é !!
Va ynklig ja känner mig nu...
Men du kan ju de mesta har ja förstått av din blogg att skriva..

stella sweden sa...

Baronessan...hahaaa...du skriver så roligt om inte vattentäta guubar o ålandsbåtar som du INTE vill bli räddad från U båtar du inte åker men vill åka? Och trilla ikull i vattnet vill du U bli räddad? Jajaa...slå en pling så kommer jag väl då! ;)

Pimpim! Du kan få prova på U köra om du vill...de är såååå lätt...tänk dig en liten tur i hamnen en vaaarm sommarkväll eller att köra rakt mot solnedgången! De du!

Puss på era vackra pannor!

stella sweden sa...

..så kom ALFAHANNEN imellan just när jag svarar the ladies...jeesuz så snabba ni är! (om man är liten så är även en badbalja ett monster U om du vågade åka i en stor båt när du var liten så vågar du väl åka i en liten båt när du är stor?)

;)

Shirouz sa...

Oj..
Nu blir jag dubbelkänslad (hm, finns det ordet?...) igen.
Dels ryser jag av obehag eftersom jag nästan blir sjösjuk i badkar och dels så blir jag så jätte-imponerad av allt ni gör!
Jag är så förbaskat glad att det finns folk som är så modiga som du och dina kamrater, som ger sig ut på sjön och finns där som hjälp, rackarns vad ni är bra! :)

Matilda sa...

Jag vill åka båt! Om du är med så klart! :) Men jag har nog dessvärre inte 500 spänn att hala upp. Eller jo jag har, men de och lite till kommer tandläkaren ta från mig om någon dag när hon gräver med tandtråden i mitt tandkött så att det känns som att jag inte kommer kunna äta något på flera veckor efteråt...

Lotta sa...

Alltså du är ju bara så coool, värsta bästa Sjöräddarinnan !
Ni kanske har nån sån där allmän räddasjöräddningendag i sommar som man kan haka på å ge en peng å få åka mé-evenemangsgrejdag kansek eller ???

Skepp o´hoj Livboj dear Stella

alibengali sa...

Skepp & Hoj från en boj.
Skulle gärna följa med en kulen natt, natt natt när du båten styr!
Pappa har haft båt i hela mitt liv, men han har sålt den nu, så jag har väl blivit en landkrabba.
Ha en finfin kväll!
Kram Ali

pappa B sa...

Bra jobbat Stella.
Fick ställa in båtmässan i sista stund. Men imorgon em då jäklar skall det skrivas ett kåseri om "Båtar för Bratz - ekor till folket"
stor kram
pappa B

Baronessan sa...

Hej hopp - har du inte rört dig ur fläcken sen jag var här sist? Sitter båtfan fast?

Du har en utmaning hos mig...

stella sweden sa...

Shirous - äsch sååå bra är vi inte, de finns ju rödkorsaré U en himla massa ideellá organisationér men tack för att DU uppskattar oss...om du låter bli att tappa i vatten i badet? blir det bättré då?
...dubbelkänslad é snyggt!

Matildá - jag avundas dig som får sitta U bli ompysslad trots att de kostar! ;)

DearL8 - JOOOO vi har nån sån där allmän räddasjöräddningendag i sommar som man kan haka på å ge en peng å få åka mé-evenemangsgrejdag kansek!!! :D
Datum inte fastställt än!

Ali - ganska härligt att vara ute just en kolmörk natt när det enda man ser är instrumentpanelen o lite ljus från andra båtar o så alla stjäääärnor såklart!

PappaBé - tack U kram tillbaks!

Baronessan - va du svääär! Näää jag elr båtfan sitter inte fast men ska försöka masa mig bort från sängen/soffan/mötesstolen/jobbet/handlingen/spisen/städningen/tvätten/teven/duschen/sminkningen/borstaurhårbollar/letapapper/packauppgrejerikartonger etc till dig!

pinglan sa...

Jag Vill åka Båt!! Jättegärna men var får jag tag på företaget då?:( Vi som läser dig kanske kunde slå oss samman....
Vill gärna bada i era dräkter o se på film o få konstgjord andning o såååå...

stella sweden sa...

Pinglan...det är bara att söka upp närmsta sjöräddningstation...knacka på U fråga! Det lär väl finnas ganska många runt ikring dig eller?

(men andas får du göra själv gumman)

;)

evalinn sa...

Klart man vill åka båt. Och du är sååå koool!

By the way, ska göra en ansats (återigen) att sätta fart på mina "andra" bloggar, varav en kommer vara på svenska. Du hittar dem sen under min profil. (Fast den om dejtandet har jag inte kvar, om det var den du frågade efter härom sistens.)

stella sweden sa...

...du får åka du också evalinn...nää det var en sajt på svenska jag frågade efter...;)