måndag, maj 05, 2008

honnen o hannen

Vem är hannen o vem är honnen?

Jag tycker inte om könsroller...tycker inte om prat o diskussioner om att "det" är kvinnogöra etc...vill inte bli stoppad in i ett fack...få en etikett på mig...om någon ens försöker putta in mig i en ficka...då skriiiker jag! Jag tycker ATT de flesta människor som är hela människor är de som är både hannen o honnen...och då pratar jag inte transvetiter nej....nono...jag pratar om att kunna använda sig av alla de mänskliga egenskaper som vi har begåvats med...pratar om att kvinnlig känslomässighet, som ofta sägs VARA en svaghet, kan i positiv anda även ses som väldigt starkt...och tvärtom...en man som visar känslor och mjukhet behöver inte vara "kvinnlig", han är bara en riktig MÄNNISKA...jag älskar män som kan gråta...som kan vara både mjuka och starka...och kvinnor som inte backar för vissa "manliga" saker....naturligtvis finns det en jävla stooooor skillnad rent fysiskt mellan oss...och DET är jag tacksam över...men mentalt...där tycker jag att gränserna alltmer börjar suddas ut och det är jag såååå lycklig över! Jag är även lycklig över att vara kvinna! Den fickan hoppar jag glatt ner i!
Någon som kommit lite på väg i det här tänkandet är ju "Jungen"...han ser ju till det mänskliga i alla som något vi delar, både män och kvinnor. Men eftersom vi ÄR honnar o hannar så måste jag ju stå ut med att bli tilldelad en könsroll....och den "rollen" vill jag försöka bära med stolthet!
Joda! Jag gör så GOTT jag kan!
Var det någon som förstod vad jag menade egentligen?

Andra bloggar om: , , ,

7 kommentarer:

**XENA** sa...

Själv är jag en mix..
Den feminina känsliga som kan dra på mig overallen o byta avgassystem på bilen. *fniss*

dentatuerademamman.com sa...

jag är glad över att vara kvinna och jag har aldrig känt mig diskriminerad på något sätt. Kanske det beror på att jag förväntar mig att alla ska behandlas likadant.
Men jag är också en jäkel på att utnyttja att jag är kvinna. Det är bra mycket lättare för mig att få hjälp med saker, bilar och tekniska grejer. Det är alltid jag som besiktar bilen och den går igenom varenda år. Även om vi inte bytt den där trasiga lampan sen förra beiktningen .:)

stella sweden sa...

Oj då Xena...kan du det? Då är du värre än den här honnen för DET har jag aldrig provat...men om jag vart tvungen att göra det så skulle det nog gå lätt som en palett!

Shyst syn du har på människor DTM...och visst...det handlar ju om kommunikation mellan människor och det ÄR lätt att få fördelar när man är kvinna (bland män) iaf om det gäller småsaker! Men jag tycker att män också kunde göra sig lite okunniga ibland....

Cliff Hanger sa...

Huvudet på spiken! :-)

stella sweden sa...

Tack..jag är bra på att spika o det är säääkert du med, Cliff Hanger!

Anonym sa...

Så sant, så sant...

/Lasse

stella sweden sa...

Lasse...så klart!