onsdag, april 18, 2007

sladdfri

-Om man har det så ordnat att man tycker att det är lika bra att möblera om ett helt vardagsrum bara för att komma åt ett par ynka sladdar som troligen gått isär, kanske lossnat eller fått kontaktproblem, möjligen blivit fel isatta?
-Om det ingår fyra högtalare till stereon, vilken i sin tur är kopplad till tvn och alla har blivit omflyttade och skarvade ett antal gånger så fel lätt uppstår när man sen ska plugga tillbaks dom i rätt hål? Ifall man nu skulle ha ordnat det så att man i denna stora tunga bokhylla även har sina nätverkspryttlar, såsom router och modem och dessa i sin tur är kopplade till tre datorer så är man väl inte särskilt smart? Om man dessutom till alla dessa redan tidigare uppränknade anordningar lägger till telefonsladdar som är kopplade till modemet vilka är dragna ut genom springor i bokhyllan, ja då kan man ju tänka sig vilket arbete det ligger bakom att få allt till o fungera? Om man drar sladdar bakom bokhyllor, liksom slänger lasso med dom över höga pjäser för att få dom på plats och lirkar i ena änden bak en hylla, lockar och pockar, petar med pinnar, blir helt svettig och trött av allt trevande och famlande? Om man sliter och drar och till slut har fanskapet i handen och rycker till för att få ut hela sladden och det då händer att skarven lossnar någonstans? Och det då uppstår än mer kommunikationssvårigheter? Om man inte är nöjd med tre högtalare fast man har fyra...och om man står ut med att i ett halvår kanske lyssna på sourroundljud i bashögtalaren medans man hör basljudet i en av sourroundhögtalarna? Och från en hörs inget alls?
-Om det är så att jag uthärdade ända tills ikväll då jag började plocka ur alla hyllor, flyttade dom till andra sidan rummet, lät dom byta plats med soffan och frigjorde äntligen alla dessa miljoner sladdar (kändes det som) och om jag imorgon går igenom allt, lappar och lagar samt pluggar in rätt ände i rätt hål?
Om nu svaret är ja på alla dessa frågor, bör man inte satsa på trådlöst då?

Andra bloggar om:

Inga kommentarer: