tisdag, december 25, 2007

larmetgååååår

Det hände sig att på julaftonsdagen, den förtollade, precis klockan tolv noll noll...exakt en timme innan den stora julmiddagen skulle bli av, så tjööööt larmet!! TJUUT, tjuuut, TJUUUT, tjuuut...
Sonen tog kameran och fångade denna ljufeliga ögonblicksbild av hur vi alla stelnade till mitt i alla bestyr!

- Nej skriker jag...inte NU..inte NUUUU!

Det går en (1) minut av total overksamhet och tystnad...ett fruset, frostigt ögonblick jag alltid kommer att bära med mig då jag vänder mig mot mannen som bara står och flinar lite?
- Vad fan ska vi göra frågar jag?
- Det är måndag svarar han VÄLDIGT avslappat...
- Jo, jag veeet, säger jag MYCKET upprört, men det är julafton och vi ska snart äta MEN vi måste dra iväg nu! Ring och fråga Skepparen vad som har hänt! Kanske räcker det med att endast du åker!
- Nej, säger han fortfarande leénde.....


Tystnad....silent...tisselitass o lite kattaklor visar sig....


, som slutet på en film kommer all mjuka små ponnies hem till hagen och jag får min enda hjärncell att arbeta, tänka och fundera...

- Åhhhh...det är ju MÅNDAG! Och det är ju bara provlarmet! Sick...det är inget riktigt LARM!!!

Kusin Monica Belucci på mobilen - Suck...berätta så folk begriper!
Jag på min lillarosa - Sorry, jo, varje måndag klockan tolv provas alla sökare runt om i hela Sverige från MRCC i Göteborg genom att de bara trycker på en knapp och skickar ut ett litet larm, och DET tänkte inte jag på...

Kusin Monika

Andra bloggar om:
25 kommentarer:

Lilla Blå sa...

Oj, den var iskall.

Ulf sa...

Va! Inte ens ett litet falsklarm. Men ni fick väl god mat till tröst? :-)

stellapolaris sa...

lilla blå.....kall som en is...
;)

ulf....juldagen är inte slut än....
;)

Anonym sa...

Haha!
Den var som lilla blå skrev, iskall!
En rysare!
;)

Än är klockan inte tolv,men skulle du verkligen vilja åka iväg på ett "falsklarm" nu?
Läste ju hur det kunde vara att ha jour och vara tvungen att åka iväg, kan du inte berätta mer om hur det är att vara sjöräddare?
Fortsatt God Jul!
/Patrik

londongirl sa...

Säger som Patrik.....vill också höra mer om hur det är.

Är själv mycket öbo på sommaren....då är det bara att dra folk av grynnor och sånt man hjälper till med. Om det inte är midsommar förstås i skärgården....då är det så mycket tossingar ute på havet som man ibland får hjälpa med både det ena eller det andra.

stellapolaris sa...

Patrik...Kanske att jag lägger ut en liten reklamfilm som Robban Aschberg har gjort? Vem vet? Endast mjuka rabbisöron o vassa katteklor som lätt skrapar på dörrn bestämmer om mitt liv o vad jag ska göra...
Haha! Nu fick du nåt att fundera över...
;)
Goooojuuul igen....

Londongirl....jo havet är fullt av tossingar o onyktra slynglar som lånat pappas båt o sen tror att de kan fixa om det blir oväder eller om motorn pajar, bäst förberedda är ju seglare...men...jag tror jag snart lägger ut videon...
Kram o ha en fortsatt fin jul med din trmeterhöga helt ljufliga julgran....

Kul att du gillar att vara ute på sjön!
Kram!

Zack sa...

Jag är inte såååå nördaktig som jag trodde :( Det tog mig faktiskt 3 minuter för att hitta vars jag ska skriva kommentar.

Det där med larm och måndagar, ja du, vet de inte att det räcker att det är MÅNDAG DAAAH, utan levererar även små hjärtinfarkter samtidigt ? Fy skäms.

Skönt att du är underbar och att inte tala om din kommentar i min blogg.

You made my day girl!

Jag lyfter min Stetson hatt för dig.

Natt natti och god fortsättning ;)

Miss Upsey Daisy sa...

Tur att det var måndag. Hur många är ni på Gotland som jobbar inom sjöräddningen?

Anonym sa...

look this is the "diet" i told you about you should really enter the site :) bye enter the site

Anonym sa...

Jisses...
Kan tänka mig att jag själv skulle reagerat som du..
Hjärtsnörp och totalt hjärnsläpp om vilken dag det var.. fniss
Skönt att det var just ett sånt provlarm så ni inte behövde ut o rädda ngn landkrabba som förirrat sig ut på böljan den blå.. Hmm ser mer svart ut så här års men iaf..

Ha en god forts..
Kom ihåg att du kan göra *det där* jag sa till dig..
Kram
Auriana

stellapolaris sa...

Zack....Jo DE vet men jag tänkte inte så långt och tack, o tack!

MissUD....Tja...Vi har ju tre stationer runt ön så jag vet inte exaxt men på "min" station är vi fem till sex i varje grupp och vi är tre grupper, Så finns de en del som varit med, kanske flyttat, eller helt enkelt inte har tid och som står som, reserver....ja det blir en liten skock...

Adam....I`ll do iy later ;)

Auriana...mitt minne är det inget fel på...Kram!

Anonym sa...

look this is the "diet" i told you about you should really enter the site :) bye enter the site

Matilda sa...

Det kanske inte var ett RIKTIGT larm, men det var trots allt ett LARM! Så delvis fick du din önskning att gå i uppfyllelse! Plus att du fick testa dig själv på reagera på ett riktigt larm (eftersom du först trodde det var ett riktigt, hängde du med nu?).

Har läst ditt mail och kommer svara så fort jag kan :)

Go fortsättning!

Prudie sa...

Vilken himla tur - både att det inte hade hän något och att du inte behövde ge dig ut! Jag tänkte på dig på julafton och undrade hur du hade det.

stellapolaris sa...

Matilda....du skriver verkligen så
att jag förstår hela logiken i det, menar att det är glasklart att jag både fick och inte fick min önskan uppfyld men på fel dag fastän jag egentligen inte ville...
;)

prudie....så rart att tänka på mig,men vet du...en gång har jag åkt iväg när det larmat klockan tolv en måndag...körde ända ner till station...drog kortet för att komma in, men kände mig väldigt ensam där....väntade...undrade...var är alla?
DÅ som först kom jag på det...skämdes som en hund...nästan smög mig ut till bilen o drog sen iväg hem igen....och så jag skrattade!!!
;)

evalinn sa...

Inte vilken måndag som helst alltså! Skönt att du slapp åka!

stellapolaris sa...

jo......
;)

pinglan sa...

Det riktigt knöt sig imagen på mig när jag läste!! Kände den minuten då allt stod stilla... Fy på dom att skrämmas så! Och från gbg till råga på allt.

stellapolaris sa...

Jo du bor väl där? *L*..
Men jag är van, (men inte på julafton) om du läste mitt svar på en av alla ljufliga kommentarer så vet du att jag *inte alltid flippar ur* utan drar på mig kläder som ligger färdiga, o drar iväg på en minut?
Har nog världsrekord i att klä mig snabbt? ;)
Och di skräms alltid...adrenalinet får en kick...hjärtat bultar när vi/jag kör i hundra knyck till station...men den snälla politien vet vem som är med, så det är bara att visa leg ifall jag blir "haffad" för fortkörning....

henkan sa...

Hmmm!
Vilken rysare! Göteborg kunde väl ha tänkt lite? Men alla rutiner måste väl helt enkelt få vara? Trist att du blev så stressad just då! Önskar dig en fortsatt bra helg med nyår och allt!
Kram!

stellapolaris sa...

Rysare...är bara förnamnet..rabbisklubben protesterade..satt med slokade mjuka långöron o drog till drewdroppan...sa...några av oss stannar kvar o vaktar...
De kommer troligen att krafsa lite lätt på din dörr?
Kram på dig!

Anonym sa...

Hi, this is not so related to your page, but it is the site you asked me 1 month ago about the abs diet. I tried it, worked well. Well here is the site

rigg sa...

Kul att se att det är fler än jag som är totalförvirrad där ute i bloggosfären ;)

stellapolaris sa...

Hmmm...menar du mig eller han Adam som påstår att jag vill ha en specialdiet? (som om jag skulle behöva det)? Tre gånger har han vart inne o skrivit repeterat sig?
Märkligt mysko man!

Erkäner ändå en viss total förvirring ibland!
;)

pinglan sa...

Jag bor ju inte I gbg men strax norr om på en ö....