söndag, december 30, 2007

Farytale of a Happy NewYear In NewYork

Gottnyttåååår alla kära och ljufeliga bloggvänner önskar jag, she, stella, kusin Monica och Befriarabbisarna-klubben med de silkeslena och mjuka långöronen....er alla! Men hur firar ni? Det skulle vi vilja veta!

Är man alldeles trist och tråkig om man väljer att stanna hemma på nyårsafton? När man blivit bjuden på en bal på slottet? Men? VAD ÄR VÄL EN BAL PÅ SLOTTET? Mot att sitta hemma i soffan och lata sig? För att jag är så väldans trött?

Kusin Monica på mobilen said - Du ska då alltid överdriva och slira på sanningen! Det är ju inget slott ni blivit bjudna till, utan bara en stor gammal gård?

She på lillarosa said - Men vad gör väl det? Lite slirande på tangenterna har ingen dött av?

Kusin Monica på mobilen said - Om jag känner dig rätt så brukar du slira båd här och där när baginboxen står där och frestar!

She på lillarosa said - Jag behöver inte inledas i frestelser, jag kan gå faktiskt gå själv...

Andra bloggar om:


tisdag, december 25, 2007

larmetgååååår

Det hände sig att på julaftonsdagen, den förtollade, precis klockan tolv noll noll...exakt en timme innan den stora julmiddagen skulle bli av, så tjööööt larmet!! TJUUT, tjuuut, TJUUUT, tjuuut...
Sonen tog kameran och fångade denna ljufeliga ögonblicksbild av hur vi alla stelnade till mitt i alla bestyr!

- Nej skriker jag...inte NU..inte NUUUU!

Det går en (1) minut av total overksamhet och tystnad...ett fruset, frostigt ögonblick jag alltid kommer att bära med mig då jag vänder mig mot mannen som bara står och flinar lite?
- Vad fan ska vi göra frågar jag?
- Det är måndag svarar han VÄLDIGT avslappat...
- Jo, jag veeet, säger jag MYCKET upprört, men det är julafton och vi ska snart äta MEN vi måste dra iväg nu! Ring och fråga Skepparen vad som har hänt! Kanske räcker det med att endast du åker!
- Nej, säger han fortfarande leénde.....


Tystnad....silent...tisselitass o lite kattaklor visar sig....


, som slutet på en film kommer all mjuka små ponnies hem till hagen och jag får min enda hjärncell att arbeta, tänka och fundera...

- Åhhhh...det är ju MÅNDAG! Och det är ju bara provlarmet! Sick...det är inget riktigt LARM!!!

Kusin Monica Belucci på mobilen - Suck...berätta så folk begriper!
Jag på min lillarosa - Sorry, jo, varje måndag klockan tolv provas alla sökare runt om i hela Sverige från MRCC i Göteborg genom att de bara trycker på en knapp och skickar ut ett litet larm, och DET tänkte inte jag på...

Kusin Monika

Andra bloggar om:




torsdag, december 13, 2007

morr och gojuuuulgojuuul


Storbåten och jag med nya röda glasögon önskar alla en Goood Jul! She har 900 hästkrafter och gör 34 knop i blankvatten... (båten alltså, inte jag)

Det tippelitappar så mjukt mot jul och i år har jag, mannen och några till jouren på julafton och fram till nyårsafton klockan sjutton (17)....

(Äntligen! Bloggen har under ett par dagar ändrat färg från illgrönt till rosa till gult...puh vilken pärs det varit att få sidan vit som en snö, men nu så..)

Ingen glögg med alkohol i blir det..väseliväs...och inte ett enda glas vin på hela helgen! Det gör lite ont, det liksom svidelisvider lite grann i skinnet...att inte få sitta på julaftonskvällen med ett glas porlande vitt .... men...men... vi har ju frivilligt gett oss in i det här med sjöräddningen, så jag klagar inte, nejdå! Men jag borde kanske haft med på mina sju ynka önskningar att inget händer till sjöss under julaftonen? Inte för att jag är förtjust i allt som hör julen till, nejdå, den vill jag ju helst slippa...men nästan alla jag älskar kommer hit och eftersom vi inte ses så ofta så skulle det inte vara någon höjdare om larmet tjöt då, jag vill ju vara här med dom. Och de är vana att det ska vara juligt...men istället för gran så blir det en litenjävla enebuske med ljusnät på. Jess! Och jag kommer att i smyg minimera antalet tomtar. Bakning, godistillverkning och matlagning fixar andra. Såååååå skönt att slippa! Vad jag däremot är väldigt förtjust i är ljus! Ljus, ljus i massor...blinkeliblink...Ljusslingor hänger i klasar både ute och inne! Gula, vita och svarta! Blinkeliblink...så vackert! Så magiskt!

(She said - du ser, du har bara New York på hjärnan! Där blinkeliblinkar det överallt, högt, högt upp, ända upp till himmelen! Yehaaaa!)

Men, jag glömde att ta med på mina sju önskningar ett liiiiitet falsklarm? På juldagen kanske? Då ingen är här? Så att jag fick anledning att dra ut på sjön ett tag? Bara ett liiiiitet ett?

(Kusin Monica -smärt som ett ärt svingandes med piskan - på mobilen - toooo late to whish baby...)


Andra bloggar om:





söndag, december 09, 2007

challenged 2,3, eller fyra?

"befriarabbisarna-klubben"

Himmel eller helvete? Jag har blivit utmanad av smyg och ullah att berätta om sju önskningar….suck..mitt eget fel (men avstår att berätta varför, björnen har ju vaknat, fört sin mjuka tass längs med min kind, visat sina gula tänder, och jag måste vara vaksam, inte avslöja allt)

Tar hjälp av mina systrar, Kusin Monica Belucci och Befriarabbisarna-klubben eftersom det blev ett himla surr när de fick reda på utmaningen

Ett - Önskar att det hette true sick and sinn, för så har jag alltid sagt, men har blivit varse att på en fejksida står det att rätt är thrue thick and thin, genom eld o vatten, jag gör allt du önskar, jag bestiger berg för din skull, jag pinar mig själv till döds för att du får ett ljuft liv, och det är mitt favorituttryck - Said Sassa

Två - Ett par miljoner så jag kunde hjälpa mig själv och andra - Said Stella.

Tre - Jag önskar fira jul i Newyork! - Said She.

Fyra - Men lilla gumman, har du varit o tullat på baginboxen igen? Är det inte mer värt att önska dig att du kunde tåla mer än ett glas vin utan att du börjar bete dig som om du vore Ozzy Osborne? - Said Sassa.

Fem - Nej, det enda jag önksar är att åka tillbaks till Newyork o se när de sjunger på christmasday, Poughs och Kirsti! - Said She.

Sex - Ok men då behöver du kanske även önska dig ett heavanly sword, eller en liten ponny som bär dig dit och tar lite hand om dig? - Said Kusin Monica Belucci..

Sju - Men vad fan så ni håller på med era själviskheter! Önska er fred på jorden, det gör alla, det gör Carola och det gör vi! - Said Befriarabbissarna-klubben

Tänker inte utmana så många förutom Dentatuerademamman, lotta, cliffhanger, henkan, londongirl, amanda, lucas, skinkmacka, dewdrops, auriana, matilda, lillablå, missupseydaysie, samuel, evalinn, pinglan, prudie, puman, ivana, alibengali, misskeepyoudistance, rigg, stationsvakt…nej nu orkar vi inte mer…rabbisklubben o vi har fått fladdermössöron och de har vikt sig så mjukt och luddigt över huvudet o fått oss alla att stänga butiken…Natti!

Andra bloggar om:


onsdag, december 05, 2007

spinn3


björnen sovar, björnen sovar i sitt lille bo, han är inte farli, bara man är varli, men man kan dock, men man kan dock, honom aldri tro...

Ida hade jag åtar en ledi dag, de brukar ju dyke upp var sjunde dag. Men int had jag planere att skjut en björn int, även om de ser så ut på bilden. Najda, han, den skönaste av alla, med Gudanamnet Herakles, kom lufsande till mi o la sig i mitt knä och innan jag ens hann fråge - Hej vart komma du ifrån och vad vill du mi, så sommnede han som ett fröjdefullt barn. Så där satt ja med röde slingar i håre iklädd den röde faunklänningen och med "bytet" i knät. En väldigt bra da.
Men vad hände när den magiske björnen vaknede? MissUD undrade och det gör jag med. Gör ni?

Andra bloggar om: